Region Örebro läns webbplats för Regional utveckling

Calendar
Logo for the website Logo for the website

Filmkurs för pedagoger

Tvådagars filmkurs för kulturskolornas pedagoger med Backa Studios. Filmverksamheterna i Sörmland, Uppland och Örebro bjuder återigen in till en uppskattad lunch-till-lunchkurs. Denna gång med övernattning på Scandic Grand Örebro.

Anmälan

Anmäl dig senast den 17 september. Det finns begränsat antal platser.

Kostnad

Fortbildningen är subventionerad av filmregionerna och du betalar endast 500 kronor.

Om du har anmält dig och inte kan vara med ska du avboka minst ett dygn innan utbildningen startas, annars behöver du betala kostnaden ändå.

Kursens innehåll

Backa Studios kommer gå igenom hur de jobbar med barn och ungdomar på olika sätt när de själva är ute och har föreläsningar/workshops.

Teori kommer blandas med workshops, övningar och filmexempel. Fokus kommer ligga på hur man på olika sätt kan använda filmmediet på både underhållande och lärande sätt, hur man kan ha konkret användning av det i skolarbete och hur man genom olika tekniker och tänk kan lyfta fram de historier, filmer man vill skapa.

Backa Studios kommer gå igenom delar av bildkomposition, berättarteknik, manus, ljud och musik på olika sätt och deras påverkan i filmmediet och det blir även praktiska kameraövningar, greenscreen och animation. Det blir inte fokus på specifika kameror och teknik. Utbildningen och dess innehåll skall hållas relevant oavsett om pedagoger väljer att jobba med Ipads, mobiler eller professionella kameror.

Kursledare

Backa Studios – Malin Dahl och Johnny Wernersson med mångårig erfarenhet från filmskapande till bio, tv och företag håller i utbildningen.

Vid frågor kontakta

Carin Granath, Region Sörmland
Kristoffer Pettersson, Region Örebro län
Louise Bown, Region Uppsala 

Arrangörer

Filmverksamheterna i Sörmland, Uppland och Örebro län. Scenkonst Sörmland, Region Uppsala och Region Örebro län.

Film i skolan med Backa Studios. Lärande, inspirerande, utvecklande. Med film är allt möjligt.