Region Örebro läns webbplats för Regional utveckling

Kalender
Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Dans och middag på Hällefors kulturskola

Välkommen på en kostnadsfri heldag med workshop, processvisning och middag för danskonstnärer i Örebro län. Till middagen "Peach & Speech" välkomnas även konstnärer i länet.

tis 21 jun 2022
12:00 - 19:00
Hällefors kulturskola

Hålltider

  • Workshop kl 12.00-15.00
  • Processvisning kl 15.30-16.00
  • Middag från kl 16.00

Målgrupp

Danskonstnärer i Örebro län. Till middagen välkomnas även konstnärer i Örebro län.

Anmälan

Anmäl dig till workshop genom att skicka e-post till info@petricoremovement.com

Anmäl dig till middag genom att skicka e-post till galadance.bergslagen@gmail.com

Det är möjligt att endast anmäla sig till en av aktiviteterna.

Beskrivning

Workshop

Varmt välkomna till contemporary och breaking workshop med Anna Holmström och Patrick Zylka från Petricore Movement.

Workshopen riktar sig till dansare, från avancerad nivå till professionellt verksamma med goda förkunskaper i en av stilarna, eller annan dansstil.

Målet är att ge verksamma dansare i regionen möjlighet att vidareutveckla teknik och musikalitet, hämta ny inspiration och knyta kontakter med andra verksamma i regionen.

Efter workshopen kommer det även hållas en öppen processvisning av föreställningen BEFORE som Anna och Patrick arbetar på under deras dansresidens i Hällefors i juni.

Middag - "Peach & Speech"

Koreografi & vegetarisk mat - ett konstnärligt möte mellan internationella frilanskoreografer och lokalt verksamma konstnärer från regionen!

Med ett grönt perspektiv på ett konstnärligt möte hålls en middag på Hällefors kulturskola, för residenskoreograferna från Petricore Movement och dig som vill komma på besök.

Det bjuds på middag för att belysa det betydelsefulla med en sammankomst mellan de frilansande konstnärerna och de lokalt aktiva konstnärerna.

Vi vill uppmuntra till ett grönt tänkande för vår världs skull. Dans och mat ligger nära varandra och en enkel handling mot vår brinnande natur är att äta mer vegetariskt.

Det bjuds på vegetarisk flerrätters av dansaren och kocken Niklas Valenti och koreografen Ellinor Ljungkvist /Gala Dance Bergslagen.

Visionen om nya samarbeten är stor och förhoppningen om inblick och förståelse för varandras konstnärskap är stark - över en bit mat!

Arrangörer

Hällefors kommun, Gala Dance Bergslagen, Petricore Movement med stöd av Region Örebro län/Dans i Örebro län och Kulturrådet.

Peach and Speech - koreografi och vegetarisk mat. Gala Dance Bergslagen. En kvinna äter persika ur en burk, i förgrunden ett stort fruktfat.