Region Örebro läns webbplats för Regional utveckling

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Inspirationsdag: Sitter vi fast i våra ärvda svar?

Välkommen till en inspirationsdag på temat Relationer och bemötande! Dagen arrangeras av Biblioteksutveckling Region Örebro län och är en del av Läsfrämjandelyftet.

mån 29 maj 2023
09:00 - 16:00
mån 15 maj 2023
Conventum konferens, Olof Palmes torg 1 Örebro

Inbjudan Sitter vi fast i våra ärvda svar - 29 maj 2023 (002).pdf

2014-2017 pågick det läsfrämjande projektet Läs, bro’! i Örebro län och i rapporten som följde konstaterades att läsfrämjande till största delen handlar om relationer och att de tre år som projektet pågick egentligen hade behövts till just relationsbyggande mellan deltagarna i projektet.

Därför väljer vi på Biblioteksutveckling att fokusera just på relationer och bemötande under denna konferens. Vilka mönster och beteenden har vi med oss i bagaget och hur påverkar de oss i vårt sätt att möta andra?

Målgrupp

Chefer och medarbeteare på bibliotek

Anmälan

Anmäl dig senast den 15 maj

Program

Dagen börjar klockan 9.00 med fika och mingel. Programmet startar kl 10.00.

Sitter vi fast i våra ärvda svar?

Etnologen och författaren Ida Hult inleder dagen.

"Hur kommer det sig att människor som inte måste, och egentligen inte vill, ändå väljer att tänka lika? Ärvda svar kväver våra organisationer och förpestar våra privatliv. Med skarp etnologisk blick berättar Ida Hulth om hur och varför vi blivit ett folk som går på autopilot. Ska vi lyckas möta framtiden måste vi tänka om och ska vi lyckas tänka om måste vi besegra våra ärvda svar.” (Bokförlaget Volante)

Vad händer om vi anställer en socionom?

2022 anställde Örebro bibliotek en socionom. Syftet var att arbeta uppsökande och relationsskapande, att arbeta nätverkande samt kompetensutvecklande. Hur har det gått?

Socionomen Erik Rimsten berättar tillsammans med Lars Hilmersson, verksamhetschef bibliotek och kulturskola på Örebro kommun och Lotta Perkiö, enhetschef på Örebro bibliotek.

Tid för samtal och nätverkande

Fler programpunkter tillkommer.

Pratbubbla med texten En del av Läsfrämjandelyftet
Kumla Bibliotek. Biblotikarie Sofia Björnfot hjälper Eden Kassanun med dotter.

Foto: Therése Classon Sundh

Kontakter

Linda Berg Ottoson

Utvecklingsledare: Bibliotek