Region Örebro läns webbplats för Regional utveckling

Kalender
Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Fredagsakademier

Fredagsakademin är en mötesplats för inspiration och dialog om frågor som rör länets framtid. Några gånger om året bjuder vi in en forskare som presenterar en intressant fråga.

Höstens fredagsakademier

30 september gästas vi av Jonas Eliasson, Trafikverkets måldirektör för det transportpolitiska funktionsmålet tillgänglighet.

Anmälningsformulär

Region Örebro läns personuppgiftspolicy hittar du här https://www.regionorebrolan.se/sv/om-webbplatsen/hantering-av-personuppgifter/

Anmälan till nyhetsbrev

Tidigare fredagsakademier

Här hittar du dokumentation från våra tidigare fredagsakademier.

Vi producerar mer data än någon tidigare generation. Mobilen och andra enheter är ständigt uppkopplade och samlar information, till exempel hälsodata som bidragit till att covidvaccinen kunnat tas fram på rekordtid. Framtidsforskaren Anders Ekholm, Institutet för framtidsstudier, menar att sortering är viktigt för att inte drunkna i all data.

Läs ett reportage om fredagsakademin den 3 juni.

Digitala testbäddar för samverkan - hur kan digitalisering få oss att agera smartare och mer långsiktigt tillsammans?

Behoven av en omställning som ligger i linje med att uppnå hållbarhetsmålen Agenda 2030 blir allt mer prioriterat. Allt fler upptäcker att uppgiften att koordinera och realisera nytänkande lösningar kan ligga bortom den enskilde tjänstepersonen eller den enskilda verksamhetens mandat/kapacitet. Nödvändiga resurser, affärsmodeller eller verksamhetslogik kanske behöver förändras eller koordineras med andra för att en lösning ska bli möjlig.

Andreas Markewärn, digital strateg och expert inom digitaliseringsfrågor, utmanade oss med olika scenarier där digitaliseringens möjligheter bidrog till att hitta lösningar för att göra det komplexa enkelt och engagerande.

Deltagarna fick även själva testa på metoden kollaborativ problemlösning och förändringsarbete.

Andreas Markewärn i ett collage med digitala skärmar, i bakgrunder ett café i ett växthus, människor på konferens och en stadsvy.

Mer isolerade men mindre stressade, så sammanfattar Lena Lid Falkman erfarenheterna från pandemins hemarbete. Själv bor hon i Ölme och vill ha det bästa av två världar - snabbspolad digitalisering och social samvaro på jobbet.

Läs hela dokumentationen från fredagsakademin Hemmakontoret - det nya normala?.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 11 augusti 2022