Region Örebro läns webbplats för Regional utveckling

Region Örebo county Region Örebo county
Search

Entreprenörskap för Örebro län

Örebro län ska vara en plats som uppmuntrar entreprenörskap både i utbildningen och senare i livet. Vi vill att människor förverkligar sina idéer, startar och utvecklar företag.

Tillsammans stärker vi entreprenörskapet 

Företagande skapar tillväxt som kan bygga välfärd. Därför vill vi stärka entreprenörskapet och den egna innovationskraften bland alla oss som bor här. Vi driver nätverket Entreprenörskapsteamet där organisationer som främjar entreprenörskap och nyföretagande samlas regelbundet för att utveckla arbetet.  

Vi vill att företag utvecklas

Vi jobbar också med att etablerade företag ska kunna utvecklas och växa genom bland annat affärsutveckling, utbildning och finansieringsmöjligheter. Det kan handla om att hjälpa företagare att hitta nya marknader, formulera smarta affärsmodeller eller delta i nätverk där olika kompetenser kan mötas. Ett nätverk där vi tillsammans med länets kommuner skapar tillväxt är Business Region Örebro

Företagsresan

Här finns en samlad bild över vilka olika typer av offentligt finansierat stöd som finns i vårt län för entreprenörer och företag.  

facebook1200x630.png

Samlat stöd på verksamt.se

På verksamt.se hittar du allt som har med företagande att göra. Samlat på ett och samma ställe. 

 

verksamt.png

Timbanken.se - Ny energi för ditt företag

Timbanken.se är ett stöd för dig som driver ett mindre bolag i Örebro län och som vill utveckla det. Idén är enkel. Varje företag kan få upp till fem timmars gratis rådgivning och det enda du behöver göra är att registrera dig och ditt företag och ange vilken kommuns näringslivsenhet du vill ha kontakt med. Kommunerna själva avgör vem som ska få ta del av tjänsterna. Att registrera sig i Timbanken ta ca 1 minut.

mceclip0.jpg

 

 

 

Contacts

Johan Södergren

Utvecklingsledare: Innovationer och entreprenörskap

Did the content help you?

Last updated: Tuesday, April 2, 2024